Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CoronaMelder spoorde 1303 zieken zonder klachten op sinds 1 december

15-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
coronamelder logo 1127
CoronaMelder, de Nederlandse corona-app, leverde sinds 1 december 2021 1303 positieve uitslagen op bij mensen zonder symptomen. Dat is 4,5 procent van het totaal aantal gebruiker dat een waarschuwing kreeg, stelt minister De Jonge. 
De 1303 mensen lieten zich na een melding testen en bleken toen toch, ondanks het gebrek aan klachten, corona te hebben. Daarmee schommelt het percentage van gebruikers dat werd opgespoord zonder klachten tussen de 3,8 en 5,5 procent van alle positief geteste personen. Inmiddels is de app 4,4 miljoen keer gedownload. 

Cijfers CoronaMelder: 4600 mensen lieten zich testen door melding

Cijfers in handen van NU.nl tonen aan dat sinds 1 december 2021 zo'n 4600 mensen die een melding kregen van de CoronaMelder zich lieten testen, ongeacht of ze klachten hadden of niet. Dat komt neer op in totaal zo'n 8,5 procent van de positief geteste Nederlanders. In het grote merendeel van de gevallen waren de positief geteste mensen zonder klachten nog niet eerder gevonden door bron- en contactonderzoek. Minister De Jonge stelt dat uit de cijfers ook blijkt dat de app het meest gebruikt wordt door hogeropgeleide burgers tussen de 55 en 64 jaar.
Bron: Tweakers, NU.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!