Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je weer live op maandag 22 augustus, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

CoronaMelder-app heeft meer dan 400.000 gebruikers

19-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
telefoon 1127
Sinds zondagavond is de nieuwe CoronaMelder-app beschikbaar en heeft de app inmiddels ruim 431.000 gebruikers. Dat laat het ministerie van Volksgezondheid weten.
In Nederland kan iedereen de app installeren via de App Store (voor iPhones) en via de Play Store (voor Android-telefoons). Momenteel wordt de app getest door de gezondheidsdiensten in de regio's Drenthe, Twente, IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland en Gelderland-Zuid. De app moet op 1 september landelijk gaan werken.

Waarschuwen

De CoronaMelder waarschuwt mensen die in de veertien dagen daarvoor ongeveer 15 minuten lang in de buurt zijn geweest van iemand die positief is getest op het coronavirus, bijvoorbeeld medereizigers in het openbaar vervoer of bezoekers van restaurants. Dat wordt geregistreerd via de bluetooth. De hoop is om verdere besmetting  op deze manier nog beter in de gaten gehouden te houden en te bestrijden. De app is niet verplicht en informatie van en over gebruikers wordt ook niet opgeslagen. ANP

Meer over:

coronamelder, app

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!