Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Coronamaatregelen drukken de economie, maar zijn noodzakelijk

27-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
portemonnee-geld-930x310
De bestrijding van de coronapandemie zorgt voor grote economische ontwrichting. Echter, overheden moeten verregaande crisismaatregelen niet schuwen, stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).
Elke maand dat grote economieën in een zogeheten lockdown verkeren, drukt dat volgens OESO-secretaris-generaal José Ángel Gurría met ongeveer 2 procentpunt op hun jaarlijkse economische groei. Wie alleen al naar de toeristische sector kijkt, ziet deze periode een daling in de productie tussen de 50 en 70 procent. Gurría voorspeelt dat veel economieën een recessie zullen doormaken.

Gecoördineerde maatregelen om economische klappen op te vangen

Daarnaast heeft de OESO de indruk dat overheden hun inspanningen om de verspreiding van het virus in bedwang te houden verder zouden kunnen intensiveren. Regeringen zouden volgens Gurría ook met krachtigere, beter gecoördineerde maatregelen moeten komen om de economische klappen op te vangen.
Gurría stelt dat de hoge kosten die de maatregelen met zich meebrengen noodzakelijk zijn om een grotere impact op onze economieën te voorkomen. "Miljoenen doden en ingestorte gezondheidszorgsystemen zullen ons financieel en als samenleving decimeren, dus het vertragen van deze epidemie en het redden van mensenlevens moet de eerste prioriteit van de overheid zijn."
Bron: ANP/RTR
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!