Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Vanaf 5 september terug op tv!npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Coronamaatregelen drukken de economie, maar zijn noodzakelijk

27 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
portemonnee-geld-930x310
De bestrijding van de coronapandemie zorgt voor grote economische ontwrichting. Echter, overheden moeten verregaande crisismaatregelen niet schuwen, stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).
Elke maand dat grote economieën in een zogeheten lockdown verkeren, drukt dat volgens OESO-secretaris-generaal José Ángel Gurría met ongeveer 2 procentpunt op hun jaarlijkse economische groei. Wie alleen al naar de toeristische sector kijkt, ziet deze periode een daling in de productie tussen de 50 en 70 procent. Gurría voorspeelt dat veel economieën een recessie zullen doormaken.

Gecoördineerde maatregelen om economische klappen op te vangen

Daarnaast heeft de OESO de indruk dat overheden hun inspanningen om de verspreiding van het virus in bedwang te houden verder zouden kunnen intensiveren. Regeringen zouden volgens Gurría ook met krachtigere, beter gecoördineerde maatregelen moeten komen om de economische klappen op te vangen.
Gurría stelt dat de hoge kosten die de maatregelen met zich meebrengen noodzakelijk zijn om een grotere impact op onze economieën te voorkomen. "Miljoenen doden en ingestorte gezondheidszorgsystemen zullen ons financieel en als samenleving decimeren, dus het vertragen van deze epidemie en het redden van mensenlevens moet de eerste prioriteit van de overheid zijn."
Bron: ANP/RTR

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!