Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CoronaCheck-app nu ook erkend in Turkije, Oekraïne en Noord-Macedonië

20-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
691 keer bekeken
  •  
coronacheckapp 1127
Ook Turkije, Oekraïne en Noord-Macedonie erkennen vanaf nu het coronacertificaat, meldt de Europese Commissie. Daardoor kunnen Nederlanders vanaf nu zonder zorgen naar de landen afreizen. Omgekeerd worden ook de coronacertificaten uit de drie landen in Nederland erkend.
Met de certificaten, die je digitaal of op papier kunt gebruiken, is aan te tonen dat je gevaccineerd bent, negatief getest hebt gehad of hersteld bent van corona. Eerder erkenden Zwitserland en de ministaatjes Vaticaanstad en San Marino de EU-certificaten al, en omgekeerd.
De commissie wil het certificatensysteem dat sinds 1 juli van kracht is, naar meer niet-EU-landen uitbreiden. De verschillende systemen, waarin coronadata zoals over volledige vaccinatie worden opgeslagen, worden aan elkaar gekoppeld zodat de echtheid en geldigheid van een certificaat kan worden gecontroleerd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

peterbee
peterbee20 aug. 2021 - 18:22

Turkije ? Het land met de president die de nederlanders nazi's noemde ? En nu nog steeds de Koerden uitmoord, maar nu angstvallig stilletjes omdat niemand met gezond verstand nog naar Turkije op vakantie gaat ( heeel toevallig, die "leuke " Turkeij reclamespotjes de laatste tijd) Het Turkije waar je als normale journalist toch ineens vastzit op het vliegveld ? Dat Turkije ? Als je daar op vakantie bent, is Corona je laatste probleem ......

1 Reactie
JannieBoe
JannieBoe20 aug. 2021 - 19:02

Voor de circa 400000 Nederlanders met Turkse roots is dit zeer zeker wél goed nieuws als ze naar Turkije willen reizen voor familiebezoek.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!