Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Corona Testservice op vingers getikt wegens kans op kruisbesmetting

18-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
coronatest 2 1127

Het bedrijf Corona Testservice (Q-COMED BV) hield zich niet aan hygiënerichtlijnen. Hierdoor ontstond het risico dat de mensen die de coronatests afnamen en de mensen die getest werden elkaar besmetten, maakte de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd  (IGJ) bekend.

Naast dat er risico was op kruisbesmetting, zag de inspectie ook dat testen niet volgens handleiding werden gebruikt. Ook was er geen arts medisch inhoudelijk betrokken bij de testafnames en het duiden van de testuitslag. "Positief geteste personen werden laat, onjuist of in het geheel niet doorgegeven aan de GGD. De arts die door Corona Testservice was ingehuurd zag alleen toe op de procedures en training van de medewerkers", aldus de IGJ.

Corona Testservice heeft drie locaties, namelijk in Badhoevedorp (voorheen Schiphol), in Utrecht en in Almere. Het bedrijf moet binnen twee weken voldoen aan de geldende hygiënerichtlijnen, anders kan het bedrijf worden beboet. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!