Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Corona-app gelanceerd voor ouderen en chronisch zieken

27-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
telefoon 1127 (2)
Er komt vanaf dit weekend een app voor kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekten, waarmee ze kunnen achterhalen of hun corona-symptomen reden tot actie geven. De app is te downloaden bij Google of Apple. Je kunt je alvast inschrijven op de website met de naam: coronaz.nl. De ontwikkelaar van de app laat mondjesmaat nieuwe gebruikers toe en geeft voorrang aan mensen uit de doelgroep.
De basis van de Coronaz-app vormen de vier kleurzones. Groen betekent dat er niets aan de hand is, geel betekent 'wees waakzaam', bij oranje moet je je huisarts bellen en bij rood dien je onmiddellijk contact op te nemen met een zorgverlener. De app houdt rekening met de actuele adviezen van het RIVM, maar vraagt ook naar andere symptomen die regelmatig bij Corona patiënten voorkomen. Met de app zijn mensen meer zelfredzaam door directe adviezen en worden ziekenhuizen en huisartsen verlicht, doordat de noodzaak van telemonitoring wordt weggenomen.

Machtigingscode voor familieleden

Gebruikers van de gratis app kunnen met een machtigingscode familieleden verbinden. De familieleden kunnen zo op afstand meekijken of hun naaste het goed maakt of juist hulp nodig heeft.

Adviesalgoritme

Ontwikkelpartner Machine2Learn, een spin-off van de A.I. faculteit van de Radboud universiteit, is een van de partijen die in een later stadium de data gaat gebruiken om de relatie tussen symptomen en ziekte-uitkomsten te onderzoeken. Het adviesalgoritme van Coronaz verbetert zo, maar het onderzoek kan ook helpen om de behandeling van de ziekte te verbeteren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!