Kassa

Corona-antistoffen aanwezig bij 30 procent Nederlanders

04-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
133 keer bekeken
  •  
corona covid19 1127

Het aandeel Nederlanders dat antistoffen heeft tegen corona door besmetting en vaccinatie liep afgelopen maand van 20 procent op naar 30 procent. Dat meldt NOS op basis van cijfers van bloedbank Sanquin. De bloedbank onderzoekt wekelijks de aanwezigheid van antistoffen in het bloed bij zo'n 2000 doneren.

Sanquin-onderzoeker Hans Zaaijer stelt dat het "de grootste en snelste stijging is van het aantal donoren met corona-antistoffen" sinds het begin van de coronacrisis in Nederland. Wel is het onderzoek niet representatief voor de hele bevolking. Toch geeft het onderzoek een goed beeld, aangezien bij het laatste antistoffen-onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de resultaten overeen kwamen met die van Sanquin.

Immuniteit loopt achter bij veertig- tot zestigjarigen

Onder jongeren neemt het aantal met antistoffen vooral toe door grote uitbraken. Onder ouderen neemt het aantal toe doordat zij momenteel gevaccineerd worden, aldus Zaaijer. Zaaijer maakt zich nog wel zorgen over de groep veertig- tot zestigjarigen. "De immuniteit ligt bij hen onder of maar net boven 25 procent."

Bron: NOS
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!