Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Corona-afdelingen worden in steeds meer ziekenhuizen gesloten

31-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1481 keer bekeken
  •  
dokter ziekenhuis 1127

Steeds meer ziekenhuizen gaan de verpleegafdelingen voor coronapatiënten sluiten, meldt de NOS na rondgang bij 51 ziekenhuizen. In twintig ziekenhuizen zijn deze corona-afdelingen al gesloten. Het gaat in alle gevallen om verpleegafdelingen waar zuurstof wordt toegediend.

Er zijn bij deze ziekenhuizen in totaal 25 corona-afdelingen dicht. Sommige ziekenhuizen hebben namelijk meerdere afdelingen. Er zijn ook ziekenhuizen zonder een speciale afdeling voor coronagevallen. In ziekenhuizen waar geen speciale corona-afdeling is, wordt het aantal bedden voor coronapatiënten afgeschaald. Zo is in het UMC Utrecht afscheid genomen van de laatste coronapatiënten op een speciale nood-IC. Deze afdeling wordt nu gereedgemaakt voor het opvangen van een eventuele nieuwe golf. Ook op IC's waar mensen met ernstige benauwdheidsklachten worden behandeld gaat het de goede kant op. 

Druk op verplegend personeel wordt niet minder

Het UMC geeft aan dat het sluiten van deze afdelingen niet betekent dat de druk op het verplegend personeel minder wordt. "De afgelopen acht maanden hebben we natuurlijk relatief weinig reguliere zorg kunnen doen", zegt de capaciteitsmanager van het UMC Utrecht, Remco van Lunteren tegen de NOS. "Dat betekent dat de wachtlijsten zijn opgelopen en dat we achterstanden moeten wegwerken. Dat komt bovenop het reguliere aanbod dat we normaal gesproken al hebben. Dus de volgende uitdaging komt eraan."
Bron: ANP, NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!