Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Corendon wil coronatest bij vakantiereis aanbieden

11 mei 2020
  •  
leestijd 1 minuten
vakantie reizen vakantieplannen 1127
Reisorganisatie Corendon werkt aan een plan om voor vertrek toeristen te laten testen op corona. Daarvoor heeft Corendon honderdduizenden tests nodig zei topman Steven van der Heijden zondag op NPO Radio 1. 
Anderhalve meter afstand houden op vakantie in een resort past niet bij elkaar, vindt Van der Heijden. Volgens de topman kun je wel op vakantie als je zeker weet dat de mensen in een hotel niet besmet zijn met het coronavirus. Op dit moment zou Corendon in gesprek zijn met lokale overheden op Sicilië, Sardinië en Turkije, aldus Van der Heijden in het EO-programma Dit is de Dag.

Reisprotocollen voor EU-landen

De Europese Commissie werkt nog aan voorstellen en reisprotocollen om deze zomer vakanties in EU land mogelijk te maken. Toch denkt Corendon vanaf eind juli weer all-inclusivereizen te kunnen organiseren.
Van der Heijden zegt dat hij al boekingen ziet voor september en oktober bij en dat Corendon de fase heeft bereikt dat er weer wat kan. Dit jaar zou de reisorganisatie aanvankelijk een half miljoen mensen op vakantie laten gaan. Van der Heijden hoopt dat er dit jaar tussen de 200.000 en 300.000 mensen op vakantie kunnen. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar