Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je live op maandag, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

Cordaan onderzoekt ouderenzorg Amsterdam

13-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
543797_elderly_hospital_pat_07.jpg
De Amsterdamse zorginstelling Cordaan gaat onderzoek doen naar de zorg aan ouderen in de regio Amsterdam. De raad van bestuur heeft dat besloten na een uitzending van de lokale tv-zender AT5, zo liet een woordvoerder donderdag weten. In die uitzending luidden anonieme medewerkers de noodklok over de bejaardenzorg.
De personeelsleden stelden dat het voorkomt dat bejaarden die niet incontinent zijn, wel 24 uur per dag een luier moeten dragen. Dit omdat er te weinig tijd is om met ze naar de wc te gaan. Ook zouden ouderen weinig buiten komen. Een man zou zelfs twee jaar niet buiten zijn geweest.
De raad van bestuur heeft volgens de zegsman niet eerder van dit soort situaties gehoord, maar neemt de verhalen van de anonieme medewerkers wel ,,uiterst serieus''. ,,Als het voorkomt, dan moet het opgelost worden.'' De onderzoekers gaan praten met directeuren van zorginstellingen, maar ook met teammanagers en personeel op de werkvloer.
Cordaan geeft overigens wel toe dat de werkdruk in de zorg hoog is en dat de ouderenzorg beter moet. Het bestuur heeft ook al maatregelen genomen om die te verbeteren. Zo openen de komende twee jaar vijftien kleinschalige woonvoorzieningen.
De Inspectie voor de Gezondheidszorg deed recentelijk nog onderzoek naar Cordaan. Dit onder meer na de verdrinkingsdood van een bewoner van Verpleeghuis Slotervaart. De IGZ concludeerde toen dat zij tevreden is over de maatregelen die de instelling heeft genomen om de zorg te verbeteren.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar