Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Coop haalt direct kipsalade uit de schappen

03-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Coop.jpg
Supermarkt Coop heeft per direct de bakjes ‘Coop Pittige Kip salade’ uit de schappen gehaald, omdat er door een productiefout een andere kipsalade in kan zitten. De ingrediënten kloppen daardoor niet, in de pittige salade zitten namelijk pinda’s verwerkt terwijl dat niet op de ingrediëntenlijst staat. Voor mensen met een pinda-allergie kan het dodelijk zijn als ze toch pinda’s eten.
Productiefout
Coop kreeg maandagmiddag een melding van de leverancier over de productiefout. Daarop zijn de winkels direct opgeroepen om de bakjes met houdbaarheidsdatum tot 28 februari uit de winkels te halen. Ook is er in de schappen een waarschuwing geplaatst.
Terugbrengen
Mensen die de bakjes hebben gekocht, kunnen deze terugbrengen naar de winkel. Ze krijgen hun geld terug. Een woordvoerder van de supermarkt laat weten dat er voor zover bekend geen problemen zijn geweest. Coop is in gesprek met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ,,voor verdere afstemming'', aldus de woordvoerder. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!