Kassa

Controle energiebesparing bedrijven lastig door privacywet

04-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Elektriciteitskabel energie infrastructuur 930x520
Praktische problemen en privacyregels staan effectieve controle van de verplichte energiebesparing door tienduizenden bedrijven in de weg. Dat vrezen volgens Trouw de inspecteurs die toezicht moeten houden op deze besparing.

Afspraken Energieakkoord

Volgens de wet Milieubeheer moeten zo 'n 100.000 bedrijven die nog veel gas en elektra gebruiken, hun energie flink terugschroeven. In het Energieakkoord is afgesproken dat deze bedrijven, zodra een controleur erom vraagt, zelf moeten bewijzen welke investeringen ze daartoe doen.

Inspecteurs kunnen werk niet doen

De milieucontroleurs kunnen deze bedrijven echter niet aanschrijven omdat ze niet beschikken over de daartoe benodigde informatie, zoals adresgegevens, maar ook informatie over het huidige energieverbruik. De inspecteurs kunnen ook geen beroep doen op de informatie van energienetbeheerders, omdat de gegevens van de bedrijven vertrouwelijk zijn. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Erikkkk
Erikkkk4 mei 2018 - 12:48

Als de overheid dit zo graag wil laten ze dan het goede voorbeeld geven door zelf op vele overheid gebouwen de verlichting buiten later aan en vroeger uit te schakelen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!