Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Contactloos betalen met smartphone zit in de lift

12-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
contactloos pinnen 930x520
Consumenten betalen aan de toonbank steeds vaker met een smartphone. Deze vorm van contactloos betalen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een speciale app, groeit volgens Betaalvereniging Nederland hard.

Betaalapp meer dan 500.000 keer gedownload

Het aantal gedownloade apps voor mobiel contactloos betalen is in een jaar tijd verdrievoudigd tot meer dan 500.000. Dit aantal zal volgens de Betaalvereniging alleen maar verder toenemen.
De app op de telefoon werkt praktische hetzelfde als een betaalpas waarmee contactloos kan worden betaald. In plaats van de bankpas wordt de smartphone bij de betaalterminal gehouden. Momenteel zijn er zeven banken die deze dienst aanbieden. Ook hier verwacht de Betaalvereniging een verdere stijging.

Helft pinbetalingen contactloos

Sowieso zitten contactloze betalingen in de lift. Deze vorm van afrekenen is goed voor circa de helft van alle pinbetalingen.
Momenteel zijn er al 2,8 miljard contactloze betalingen uitgevoerd. Vorig jaar werd pas voor de miljardste keer contactloos betaald. Of dat met bankpas of smartphone was, kon de Betaalvereniging niet zeggen, omdat het nog niet mogelijk is om het onderscheid te maken. Daar wordt volgens de vereniging wel aan gewerkt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!