Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Contactloos betalen in Zeeuwse bus

10-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bus 930x520
Contactloos betalen is sinds woensdag mogelijk in de bus in Middelburg. Busbedrijf Connexxion maakt het als eerste mogelijk om een los kaartje met de pinpas te betalen, bericht BNR. De bedoeling is dat contactloos betalen in 2018 in Connexxion-bussen in heel Nederland beschikbaar is. Daarmee moet het contante geld uit de bus verdwijnen en moet het minder aantrekkelijk worden om de bus te overvallen.
Bron: BNR/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

alfaromeo164
alfaromeo16410 aug. 2016 - 13:58

De chipkaart zou gratis moeten worden verstrekt aan alle Nederlanders. Opwaarderen mogelijk maken met een door reizigers zelf gekozen bedrag via ideal. Maar het makkelijkste is gewoon de "borg" afschaffen. Als ik genoeg op mijn kaart heb voor de reis moet ik kunnen instappen en niet nog eens 10 euro extra.

1 Reactie
pebk
pebk10 aug. 2016 - 22:41

Waarom niet aan mensen die hier op vakantie zijn of aan het werk, maar geen Nederlander zijn? Die ov-chipkaart is het slechtste idee ooit, dat ons klauwen met geld kostte. 'Vroeger' had je een retour kaart, voor als je op en neer wil op een dag (bijvoorbeeld shoppen in een andere plaats, of een concert kopen. Dan betaalde je een enkele trip + 40% (ongeveer). Nu betaal je twee keer de volle prijs. Los veel duurder. Bij elke bus moet je apart in en uitchecken. Bij elke vervoerder ook. Ik wil gewoon instappen ergens en uitstappen als ik er ben. Of het nou met de bus, trein, tram of metro was maakt me niet uit. Ze hoeven niet te concurreren, ik heb toch geen keuze. Via NS, naar Veolia, over op Connexxion en met Arriva of Breng verder. Ik reis van A naar B. Nu is het met de auto (incl. parkeren) een heel stuk goedkoper om met het gezin naar Ahoy te gaan, dan met het OV.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!