Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Contactloos betalen groeit'

06-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
creditcard_14.jpg
Steeds meer Europeanen maken gebruik van contactloos betalen met hun creditcard of pinpas. Dat meldde Visa Europe maandag.
Miljard contactloze betalingen
De afgelopen twaalf maanden registreerde alleen het bedrijf al meer dan een miljard contactloze betalingen. In totaal waren deze betalingen goed voor 12,6 miljard euro aan uitgaven. Visa Europe zag in maart van dit jaar een verdriedubbeling van het contactloos afgerekende bedrag, tot 1,6 miljard euro.
Engeland voorop
Engeland loopt met bijna 50 miljoen passen voorop als het gaat om het aantal contactloze Visa-kaarten. In Spanje hebben consumenten de meeste mogelijkheden om met een Visa-pasje af te rekenen zonder daarvoor de kaart in een betaalterminal te hoeven stoppen.
MasterCard
Ook MasterCard ziet dat contactloos afrekenen populairder wordt. Vorig jaar zag zij een groei van 174 procent ten opzichte van 2013. In Nederland werd 8,3 miljoen keer contactloos betaald door klanten van MasterCard. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!