Kassa

Contactloos betalen aan de collectant

31-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
collecteren collectant ANP 930
Geen cash in huis en toch een collectant een bijdrage voor een goed doel geven? Vanaf volgende week kan dat, want collectanten van meerdere goede doelen hebben binnenkort collectebussen met ingebouwde pinautomaat, waarmee contactloos kan worden betaald. De nieuwe collectebus wordt donderdag in het Olympisch Stadion gepresenteerd.
Ingebouwde pinautomaat
Onder meer KWF Kankerbestrijding en de Nierstichting, het Diabetesfonds, Amnesty International en Jantje Beton doen aan het project mee. In totaal investeert een groep van 21 goede doelen gezamenlijk in vijfhonderd collectebussen met de ingebouwde pinautomaat. De collectebussen rouleren voortaan tussen de goede doelen, zodat de samenwerkende organisaties kosten kunnen besparen.
CBF
De collectebus kan alleen worden ingezet door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) erkende goede doelen, zodat deze niet in verkeerde handen kan vallen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

frans56
frans561 sep. 2017 - 10:07

Dit is iets waar ik zeker GEEN gebruik van ga maken.  Immers hoe weet ik dat het een "echte" collectebus is, en geen nagemaakte collectebus is, die alleen als doel heeft om bank pasjes en pin-code's te kopieeren ???  Er is een aantal jaren geleden vaak genoeg gewaarschuwd om NOOIT te pinnen bij collectanten aan de deur.  Doet U dit toch???  Zeg dan niet dat U niet gewaarschuwd bent..

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!