Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Contactloos afrekenen verhoogd naar 50 euro

24 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pinnen contacloos betalen ING betaalpas 1127
Het bedrag waarmee je contactloos kan betalen is verhoogd naar 50 euro. Hierdoor hoeven mensen minder vaak alsnog hun pincode in te voeren. De banken en leveranciers van betaalapparaten hopen op deze manier de verdere verspreiding van corona tegen te gaan.
De wijziging gaat deze week automatisch in. Tot nog toe was het tot maximaal 25 euro mogelijk met een smartphone, wearable of gewone pinpas af te rekenen zonder de pincode in te toetsen.

Limiet al naar 100 euro

Het is de tweede aanpassing van het contactloos pinnen die de Nederlandse Vereniging van Banken en Betaalvereniging Nederland in korte tijd doen. Vorige week is de limiet voor het aantal contactloze pinbetalingen verhoogd. Waar je voorheen alsnog de pincode moest intoetsen als alle kleine contactloze betalingen bij elkaar opgeteld een bedrag van 50 euro hadden bereikt, is die grens nu verschoven naar 100 euro. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar