Kassa

'Consumptie vlees daalt niet'

19-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vlees slager 930 520
Het verbruik van vlees was in 2017 even hoog als in 2016. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier.
Gemiddeld verbruiken Nederlanders jaarlijks ruim 76 kilo vlees per persoon. Wakker Dier noemt de uitkomst 'verrassend. "Mensen zeggen minder vlees te eten. Maar we zien dit niet terug in de cijfers, dat is opmerkelijk."

Veel varkensvlees

Vleesverbruik wordt gemeten in karkasgewicht, dat wil zeggen vlees inclusief botten. Dat betekent dat niet al deze kilo’s in de maag eindigen. Ruwweg de helft van de 76,6 kilo wordt daadwerkelijk geconsumeerd. Van dit vlees komt bijna de helft van geslachte varkens (47,5 procent). Daarna volgen pluimveevlees (voornamelijk kip) met bijna 29 procent en rundvlees met 20 procent.

Flexitariërs

Steeds meer mensen zijn flexitariër en ook het overheidsbeleid richt zich tegenwoordig op meer plantaardige eiwitten in ons dieet. Al jaren stijgt de verkoop van vleesvervangers en groeit het aanbod van vegetarische producten. Maar deze trend lijkt weinig invloed te hebben op het vleesverbruik.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

JanUitDeventer
JanUitDeventer19 nov. 2018 - 19:58

En natuurlijk, als je geen vlees wilt eten, moet je ook geen vleesvervangers willen eten. Is bovendien rommel. En is Wakker Dier niet begonnen als een terroristische organisatie. Zijn overigens nog steeds hufters.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!