Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Consumptie rundvlees meest schadelijk voor planeet'

10-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
koe wei 1127
Wie rundvlees eet brengt het milieu de meeste schade toe. Dat is de uitkomst van de DierenwelzijnsCheck, een initiatief van dierenrechtenorganisaties Varkens in Nood en Dier & Recht.
Deze klimaatcheck is gelanceerd in de Nationale Week Zonder Vlees, die tot en met 15 maart loopt. Vlees draagt, van alle voedingscategorieën, het meest bij aan opwarming van de aarde.

Rapportcijfer 1 en 2

Rundvlees is ruimschoots de grootste vervuiler. Zo krijgt rundvlees dat uit Zuid-Amerika wordt gehaald een 1 in de online vergelijker. Eén enkele kilo daarvan veroorzaakt een uitstoot van 66 kilo CO2. Dat is evenveel uitstoot als 400 kilometer rijden in een middelgrote benzineauto op benzine. Met een uitstoot van 23,6 kilo CO2 per kilo scoort ook het Nederlandse rundvlees niet hoger dan een 2.
Plantaardige vleesvangers, schelpdieren, vis en kip zijn volgens de klimaatcheck de meest klimaatvriendelijke opties. ANP/Dierenwelzijnscheck
Meer weten over de impact van voedsel en ons consumptiegedrag op onze planeet? Kijk de Klimaatverkenners
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!