Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je live op maandag, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

'Consumptie rundvlees meest schadelijk voor planeet'

10-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koe wei 1127
Wie rundvlees eet brengt het milieu de meeste schade toe. Dat is de uitkomst van de DierenwelzijnsCheck, een initiatief van dierenrechtenorganisaties Varkens in Nood en Dier & Recht.
Deze klimaatcheck is gelanceerd in de Nationale Week Zonder Vlees, die tot en met 15 maart loopt. Vlees draagt, van alle voedingscategorieën, het meest bij aan opwarming van de aarde.

Rapportcijfer 1 en 2

Rundvlees is ruimschoots de grootste vervuiler. Zo krijgt rundvlees dat uit Zuid-Amerika wordt gehaald een 1 in de online vergelijker. Eén enkele kilo daarvan veroorzaakt een uitstoot van 66 kilo CO2. Dat is evenveel uitstoot als 400 kilometer rijden in een middelgrote benzineauto op benzine. Met een uitstoot van 23,6 kilo CO2 per kilo scoort ook het Nederlandse rundvlees niet hoger dan een 2.
Plantaardige vleesvangers, schelpdieren, vis en kip zijn volgens de klimaatcheck de meest klimaatvriendelijke opties. ANP/Dierenwelzijnscheck
Meer weten over de impact van voedsel en ons consumptiegedrag op onze planeet? Kijk de Klimaatverkenners

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar