Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumentenvertrouwen verandert niet

20-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
duim_omlaag_vertrouwen_slecht_02.jpg
Het vertrouwen van consumenten verandert niet. Het consumentenvertrouwen komt in december uit op min 2, hetzelfde als in november. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De koopbereidheid is gelijk gebleven, maar het oordeel over het economische klimaat verslechtert iets.
Het consumentenvertrouwen van min 2 in december ligt boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar. Dat staat op min 4. In januari 2000 bereikte het vertrouwen de hoogste stand, namelijk 36. Het dieptepunt was in maart 2013 met min 41.

Consumptie huishoudens

Het CBS maakte ook gegevens over de consumptie van huishoudens in oktober bekend. In oktober werd 1,7 procent meer besteed dan een jaar daarvoor. Echter, de groei is wel kleiner dan in de maand daarvoor. Consumenten gaven vooral meer geld uit aan huishoudelijke apparaten, woninginrichting en auto’s. Daarnaast werd meer uitgegeven aan voedings- en genotmiddelen en overige goederen, zoals motorbrandstoffen en energie.
Volgens de zogenoemde ‘consumptieradar’ van het CBS zijn de omstandigheden voor de consumptie in december minder gunstig dan in oktober. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!