Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumentenvertrouwen iets toegenomen

20-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
winkelen_uitverkoop_04.jpg
Het consumentenvertrouwen is in februari iets toegenomen. De indicator steeg 2 punten en kwam uit op min 10. De lichte verbetering kwam vooral door een toename van de koopbereidheid. Sinds de zomer van 2013 is de stemming van consumenten vrijwel onafgebroken verbeterd. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.
Grote aankopen
Consumenten vonden het deze maand gunstiger voor het doen van grote aankopen, zoals wasmachines en televisies, dan in januari. Ook waren ze minder negatief over hun eigen financiële situatie. Per saldo verbeterde de deelindicator koopbereidheid 3 punten en kwam uit op min 12. Daarmee is de koopbereidheid nog altijd laag, aldus het CBS.
Optimisme
Consumenten zijn al 4 maanden op rij optimistisch over de economische situatie in de komende 12 maanden. Ze waren in februari wel een stuk minder positief dan in januari. Het oordeel over de economische situatie in de afgelopen 12 maanden verbeterde van januari op februari. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!