Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumentenvertrouwen flink gestegen

20-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stijging_03.jpg
Consumenten waren in november veel minder somber dan in oktober. Voor het eerst sinds het voorjaar van 2011 zijn consumenten weer positief over de toekomstige economische situatie. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.
Indexpunten
De vertrouwensindex steeg 9 punten en kwam uit op min 18. Dat is nog steeds negatief, maar de stemming over het economisch klimaat verbeterde de afgelopen maanden sterk. De deelindicator steeg in november met 18 punten en kwam uit op min 16.
Meer optimisten dan pessimisten
Het oordeel over de economische situatie in de komende 12 maanden verbeterde het meest. Voor het eerst sinds het voorjaar van 2011 zijn er meer optimisten dan pessimisten. Ook het beeld over de economie in het afgelopen jaar verbeterde aanzienlijk.
Geen grote aankopen
De koopbereidheid onder consumenten nam in november toe, maar ze vonden de tijd minder gunstig voor het doen van grote aankopen zoals wasmachines en televisies.
Hoogste niveau
Vorige maand steeg het consumentenvertrouwen in Nederland al tot het hoogste niveau in ruim 2 jaar. De vertrouwensindex van het CBS ging in oktober van min 33 naar min 27. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!