Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumentenbond wil persoonsgegevens kinderen beter beschermd zien

08-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
150 keer bekeken
  •  
930 520 tablet kind
De bescherming van de gegevens van kinderen moet strenger vastgelegd worden in de AVG. Daarvoor pleit de Consumentenbond, dat donderdag een onderzoeksrapport aanbood aan de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).
Volgens de bond is de AVG niet goed toegespitst op kinderen. In de wet staat dat platforms "specifieke bescherming" moeten geven. Hoe ze dat moeten doen is onduidelijk.

'Extra regels nodig'

In twee artikelen staat iets over het beschermen van kinderen. "Volstrekt onvoldoende", vindt directeur Sandra Molenaar. "De ouderlijke toestemming is meestal eenvoudig te omzeilen. Bovendien kun je van kinderen niet verwachten dat ze kunnen overzien wat de gevolgen zijn van hun toestemming voor het verzamelen van hun gegevens."
"Wat ons betreft zouden van kinderen helemaal geen marketingprofielen gemaakt mogen worden. Daarom zijn extra regels nodig. En daar moeten het Europese samenwerkingsverband van toezichthouders (de EDPB) en de AP voor zorgen."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!