Kassa

Consumentenbond raadt autostoeltjes Kinderkraft en Kanga Uptown af

17-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1061 keer bekeken
  •  
autostoeltjes consumentenbond 1127

De Consumentenbond waarschuwt dat twee kinderzitjes voor in de auto slecht uit de halfjaarlijkse test van de bond komen. Beide stoeltjes bieden weinig bescherming bij een botsing van opzij. De Consumentenbond raadt af de stoeltjes te gebruiken. Kinderen lopen bij gebruik een grotere kans op letsel. Het gaat om de Kinderkraft Comfort Up en de Urban Kanga Uptown TV107. 

Twee andere autostoeltjes kregen een onvoldoende omdat de bekleding schadelijke brandvertragers bevat. 

Oude norm

De twee afgeraden stoeltjes voldoen wel aan de oude norm (R44), stoeltjes die aan deze norm voldoen worden vanaf september 2023 verboden. Toch mag de voorraad die er nu nog is nog één jaar worden verkocht. 

Elk halfjaar getest

De Consumentenbond test elk halfjaar autostoeltjes op de bescherming bij een frontale botsing en een botsing van opzij. Bij de test kijken ze iets strenger dan de norm zodat het duidelijk is welke stoeltjes meer veiligheid bieden dan het wettelijk minimum. In het oordeel worden ook gebruiksgemak en comfort voor het kind meegewogen.

Airbags in kinderstoeltjes

Het kwam voor de tweede keer voor dat een stoeltje ingebouwde airbag bevatte. Zo wordt een kind bij een botsing door de airbag opgevangen. Het vooruitkijkende stoeltje biedt een duidelijk betere bescherming bij een frontale botsing dan andere vooruitkijkende stoeltjes. Het gaat hier om de Cybex Anoris T i-Size. Ondanks de hoge prijs voor het stoeltje gaat hij ook beduidend langer mee dan veel andere autostoeltjes.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!