Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Consumentenbond: 'Online drogisterijen schenden privacy'

28 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
Privacy gevaar computer
De helft van de online drogisterijen beschermt de privacy van gebruikers niet goed genoeg. DA.nl, Wehkamp.nl en een aantal kleinere webwinkels plaatsen reclamecookies, nog voordat de bezoeker er toestemming voor heeft gegeven. Daarnaast zeggen vier sites niet hoe lang ze privégegevens bewaren. Dat meldt de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek.
Directeur Sandra Molenaar vindt dat een slechte zaak, omdat de sites persoonsgegevens verwerken over je gezondheid. Dat is volgens Molenaar gevoelige informatie en “zorgvuldigheid is dan extra belangrijk”. Zeven van de vijftien onderzochte online drogisterijen scoren een voldoende.

Privacymeter

Vandaag lanceert de Consumentenbond, op de Europese Dag van Privacy, een privacymeter voor online diensten. De bond wil elke twee manden een andere branche doorlichten. Met de privacymeter kunnen consumenten in één oogopslag zien of een aanbieder zich aan de privacyregels houdt. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!