Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumentenbond: officieel bezwaar Vinkje

25-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vinkje 930x520
De Consumentenbond heeft een officieel bezwaar ingediend tegen het Vinkje, een logo dat op verschillende voedingsproducten staat in supermarkten. Het bezwaar richt zich op het besluit van het ministerie van Volksgezondheid om de goedkeuring van het logo per 1 mei met een jaar te verlengen.
Het ministerie moet dit bezwaar nu in behandeling nemen, laat de Consumentenbond dinsdag weten. Minister Edith Schippers heeft vorige maand al laten weten dat ze in het najaar gaat beslissen hoe het verder moet met het logo.
De Consumentenbond noemt het logo onbegrijpelijk. "In de Warenwet staat dat onder meer dat een logo begrijpelijk moet zijn voor consumenten. Het Vinkje voldoet overduidelijk niet aan deze voorwaarde’’, aldus de organisatie. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

maron
maron27 apr. 2016 - 12:06

Wat is het verschil tussen de twee? ?

madelief
madelief27 apr. 2016 - 11:31

Gooi al die vinkjes er uit er is toch al veel misbruik van gemaakt .Het staat nu bijna overal op. Dan is het nog onduidelijker gemaakt.  Doe het zoals in  Engeland met kleuren oranje niet helemaal goed ,groen geeft aan veilig en rood is slecht .Als je dan rood boven het vetgehalte ziet staan dan weet je dat er veel vet in zit DUIDELIJK.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!