Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Consumentenbond: nog veel onduidelijk in Klimaatakkoord

28 jun 2019
  •  
leestijd 1 minuten
consumentenbond logoo 930
In het Klimaatakkoord worden een aantal belangrijke knopen doorgehakt, constateert de Consumentenbond. Toch is de organisatie teleurgesteld over het feit dat veel plannen nog niet concreet zijn uitgewerkt.

'Onduidelijkheid over subsidies'

Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond: "We zien nog veel open eindjes. Randvoorwaarden, zoals subsidies, zijn niet goed uitgewerkt".

Draagvlak

Financieringsmogelijkheden zoals de Gebouw Gebonden Financiering en het nieuw te vormen Warmtefonds, waarmee huiseigenaren op een voor hen betaalbare manier hun huis moeten kunnen verduurzamen, zijn volgens de bond nog niet concreet. Ook is er nog geen duidelijke toezegging over het vervolg van de ISDE-subsidie (voor onder andere de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen) en of die ook gaat gelden voor isolatiemaatregelen.  "Consumenten moeten weten waar ze aan toe zijn. Alleen op die manier creëer je draagvlak", stelt Molenaar. 

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!