Kassa

Consumentenbond: Nog steeds onveilige traphekjes te koop, dit zijn ze

  •  
23-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
182 keer bekeken
  •  
1127traphekjes

De Consumentenbond constateert dat er nog steeds onveilige traphekjes worden verkocht. Dit blijkt uit hun eigen onderzoek, na de jaarlijkste traphekjestest van de vereniging waarbij elf traphekjes werden getest. Vijf hekjes kregen het het predicaat ‘Afrader’, maar staan nog steeds te koop. De bond heeft de resultaten met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gedeeld.

Tijdens het onderzoek werden elf traphekjes getest. Daarnaast beoordeelde de bond of de hekjes makkelijk te installeren, te open en te sluiten zijn.

De vijf ‘Afraders’

Deze hekjes zijn onveilig:

‘Onderdelen braken af’

Bij de ‘duwen en trekken’-test braken bij sommige van de hekjes onderdelen af, werkte het beveiligingssysteem niet of konden kindervingers bekneld raken. 

De Consumentenbond heeft de fabrikanten van de hekje op de hoogte gebracht van de gevonden veiligheidsissues. 

Afraders vorig jaar soms nog steeds te koop

Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond: "Elk jaar testen we traphekjes en elk jaar zitten er exemplaren tussen die een gevaar kunnen opleveren voor kinderen. Gelukkig zijn er fabrikanten die dan meteen actie ondernemen. Maar we willen natuurlijk dat zij zorgen dat hun producten veilig zijn vóórdat ze die op de markt brengen. En ze moeten onveilige hekjes direct uit de schappen halen en consumenten informeren. Nu zijn sommige hekjes die in voorgaande jaren niet door onze test kwamen, nog steeds in de winkel te koop."

Bron: Consumentenbond

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!