Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumentenbond: "Let op, deze buggy's zijn gevaarlijk voor kinderen"

04-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2590 keer bekeken
  •  
20220204_consumentenbond_buggy

Een drietal kinderwagens – de Lorelli Myla, Puck Bob en Chipolino Everly – zijn niet alleen gevaarlijk voor kinderen, maar bovendien van erg slechte kwaliteit. Ze gaan snel stuk en scoren dan ook een zware onvoldoende, zo blijkt uit de kinderwagentest van de Consumentenbond. De bond raadt consumenten af om deze kinderwagens te kopen.

De Consumentenbond spreekt zelf van "een waslijst van mankementen". In dit artikel beschrijven we op welk vlak deze kinderwagens tekortschieten.

Lorelli Myla

Bij dit type kinderwagen bestaat volgens de Consumentenbond het risico dat kindjes verstrikt raken in de grote lussen aan de binnenkant van de zonnekap én in het muggennetje, dat veel te grote gaten heeft. Aan het muggennetje zitten bovendien clipjes bevestigd, maar deze raken eenvoudig los, waardoor kinderen ze makkelijk kunnen inslikken.

De rugleuning voldoet niet aan de veiligheidsnorm en je kunt beter geen steile helling betreden met deze kinderwagen, aangezien deze achterover klapt.

Ook is de zogenaamde bumperbar een probleem: het schuimrubber laat zich eenvoudig wegpulken of -knagen, en als kleine kinderen dat materiaal inslikken, bestaat het risico op verstikkingsgevaar.

Deze wagen krijgt van de Consumentenbond een niet bijster indrukwekkende score van 1,0.

Puck Bob

Bij dit model is er sprake van een "ronduit slechte" constructie, stelt de Consumentenbond. De scharnieren van de zonnekap zijn zo ontworpen dat kindervingertjes eenvoudig klem kunnen komen te zitten: "Een groot gevaar", aldus de Consumentenbond.

Tijdens de duurtest op de rollerbank brak het frame van dit model bovendien op twee plaatsen volledig door. Eén van de handvatten overleefde de test niet en brak af, en één van de wielen verloor een band. 

Ook deze wagen krijgt een score van 1,0.

Chipolino Everly

Ook de constructie van deze kinderwagen wordt beoordeeld als "ronduit slecht". Tijdens de test brak ook het frame van deze wagen door, waardoor de wagen instortte. Daarnaast brak ook van dit model één van de handvatten af. 

Het schuimrubber van dit model laat zich eveneens eenvoudig wegpulken, waardoor kleine kinderen het risico lopen op verstikking indien ze dit materiaal vervolgens inslikken. Deze buggy krijgt een 1,4 van de Consumentenbond.

Nog geen reactie van fabrikanten

Wat de fabrikanten van deze kinderwagens precies denken over de testuitslag, is nog niet bekend: ze hebben nog niet op de bevindingen van de Consumentenbond gereageerd.

Bron (inclusief afbeelding): Consumentenbond 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!