Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumentenbond 'lekt' persoonlijke gegevens

05-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_Consumentenbond_2.jpg
Door een onjuiste e-mailverzending heeft de Consumentenbond onbedoeld de persoonlijke gegevens van leden gedeeld. Het mailtje werd bezorgd bij 473 consumenten. De bond neemt persoonlijk contact op met de (ex)-leden van wie de gegevens zijn verspreid. Ook is de fout gemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).
Persoonlijke gegevens
In de e-mails staan opzeggingsbevestigingen met naam-, adres- en woonplaatsgegevens. Afhankelijk van de bevestiging kan er ook een rekeningnummer vermeld zijn en een geldbedrag dat nog betaald, geïncasseerd of teruggestort moest worden.
Excuses
"We zijn enorm geschrokken dat dit is gebeurd en bieden natuurlijk onze oprechte excuses aan", zegt Bart Combée, directeur van de Consumentenbond. "Voor de consumenten die hier last van hebben ondervonden gaan we dit op gepaste wijze recht zetten."
Telefoontje of brief
De Consumentenbond stelt alles in het werk om alle consumenten die een e-mail ontvangen hebben of in een e-mail met naam vermeld staan te achterhalen. Zij worden gebeld door een van de medewerkers van de Consumentenbond of ontvangen een brief.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!