Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Consumentenbond laakt schadeverzekeraars

29 mei 2018
  •  
leestijd 1 minuten
verzekering930x520
Verzekeraar National Academic en zijn intermediair Promovendum laten hun klanten zelf opdraaien voor de kosten van een contra-expertise bij schade. Daarmee overtreden ze de wet, stelt de Consumentenbond. De bond heeft toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) gevraagd onderzoek te doen naar de verzekeraars.

Tegen richtlijn

Ook accepteren de twee schadeverzekeraars soms het rapport van een door de klant ingeschakelde externe expert niet, wat tegen de richtlijn van het Verbond van Verzekeraars ingaat. Bij dat koepelorgaan is zowel Promovendum als National Academic niet aangesloten.

Contra-expertise

De meeste andere auto- en woonverzekeraars vergoeden een contra-expertise wel, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Doorgaans vergoeden ze dan echter het bedrag dat ze zelf aan een expert betalen, maar dat valt vrijwel altijd lager uit dan wat een verzekerde betaalt, stelt de bond.
Promovendum liet aan de Consumentenbond weten geen regels te overtreden. Wel stelt het bedrijf zijn voorwaarden ,,opnieuw te gaan beoordelen''. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!