Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Consumentenbond: Kant-en-klare satésaus bevat veel suiker en zout

29 jun 2020
  •  
leestijd 1 minuten
satesaus pindasaus 1127 chinees indisch
De Consumentenbond constateert dat in het merendeel van de kant-en-klare satésauzen te veel suiker en zout zit. Tien van de zeventien onderzochte pindasauzen is te zoet. In vier gevallen is de saus ook te zout.
De satésauzen werden beoordeeld op voedingswaarde en de bond controleerde de calorieën, suiker, vet, zout en hoeveelheid pinda's.

Resultaten

Als beste uit het onderzoek komt Verstegen Kant & Klare Satésaus natriumarm. Daar zit een klein beetje zout in (0,2 gram per 100 gram) en weinig suiker (1,9 gram per 100 gram). Daarentegen zitten in de Calvé Pindasaus Kant & Klaar Mild bijna zeven suikerklontjes (27 gram per 100 gram). Als laatste eindigde de satésaus van Flower Brand, omdat er veel zout en suiker in zit en als enige veel verzadigd vet bevat.

Weinig verbetering

De fabrikanten hebben in tien jaar tijd weinig gedaan om de producten minder zout te maken, aldus de Consumentenbond. In de producten zitten gemiddeld 1,3 gram zout per 100 gram, net zo veel als in een eerdere test van de Consumentenbond in 2010.
Bron: Consumentenbond/ANP

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!