Kassa

Consumentenbond: Infotainmentsysteem Volkswagen Polo te hacken

09-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
automobilist bestuurder chauffeur 1127
Autofabrikanten moeten de privacy van moderne auto's beter beschermen. Dat zegt de Consumentenbond naar aanleiding van een test. Zo zouden verschillende onderdelen van de nieuwe Volkswagen Polo kunnen worden gehackt of worden beïnvloed van buitenaf.
Onderzoekers van de bond testten de beveiliging van onder andere de nieuwe Volkswagen Polo. "De auto heeft een stevige 'buitenmuur' die de hobby-hacker wel zal tegenhouden", concluderen de onderzoekers. "Maar na enig spitten vonden we serieuze veiligheids- en privacygerelateerde aandachtspunten."
In een tweedehands infotainmentsysteem van een Polo bleek een schat aan persoonlijke data terug te vinden. De contactgegevens, het huisadres en zelfs inloggevens van de vorige eigenaar zaten nog in het systeem. "Geef je bolide daarom bij verkoop niet alleen een poetsbeurt, maar schoon ook je gegevens voor zover mogelijk op", luidt het advies van de Consumentenbond.

Privacy moet beter

De Consumentenbond benadrukt de nood om actie te ondernemen om privacy in de moderne auto's te verbeteren. "De autobranche trekt het eigenaarschap van rij- en gebruiksgegevens wel heel makkelijk naar zich toe. Wij vinden dat de automobilist explicieter moet toestemmen en het moet bovendien helder en begrijpelijk zijn waarmee er wordt ingestemd." 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!