Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumentenbond hekelt 'valse' etiketten

10-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Consumentenbond1_04.jpg
De Consumentenbond wil dat de voedsel- en warenautoriteit NVWA optreedt tegen misleidende claims van fabrikanten van voedingsproducten. Het gaat om claims op etiketten als 'rijk aan vezels', 'vetarm’ of ‘rijk aan vitamine C’, die bij de consument onder meer de indruk moeten wekken dat hun product gezonder of beter is dan soortgelijke producten.
Wet
,,De wet is helder: informatie op het etiket mag niet misleidend zijn. Etiketten mogen dus niet suggereren dat het levensmiddel beter is dan soortgelijke levensmiddelen die dezelfde kenmerken hebben'', zegt directeur Bart Combée van de Consumentenbond.
Onterecht
De organisatie stelde in de supermarkt vast dat fabrikanten proberen hun product onterecht beter of gezonder te laten lijken dan soortgelijke producten door bijvoorbeeld 'bron van vezels' op het etiket van ontbijtkoek te zetten, terwijl alle ontbijtkoek van nature een bron van vezels is. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!