Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumentenbond: geef problemen met Nintendo Switch door

07-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
nintendo switch 1127
De Consumentenbond vraagt gebruikers van de Nintendo Switch om problemen met de controller van hun spelcomputer door te geven. De oproep is onderdeel van een actie van negen Europese consumentenorganisaties.
Na introductie van de Switch in maart 2017 kwam er een terugkerend technisch probleem met de controllers aan het licht, de "Joy-Con Drift". Dit zorgt ervoor dat de personages in het spel bewegen zonder dat de speler de controller aanraakt en de spelcomputer onbruikbaar wordt. Inmiddels zijn er van de Switch wereldwijd al meer dan 68 miljoen exemplaren verkocht.

'Switch gaat niet zo lang mee'

Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond: ‘We doen de oproep omdat we signalen krijgen dat de Switch niet zo lang meegaat als consumenten zouden mogen verwachten. Bovendien zijn de opties om de console te repareren beperkt, waardoor consumenten gedwongen zijn tot dure vervangingen. De reacties gebruiken we om te bepalen welke verdere actie we ondernemen.’
Consumenten kunnen via een vragenlijst hun problemen met de Nintendo Swicth melden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!