Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumentenbond: gebruik deze autostoeltjes niet

04-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
copyright consumentenbond autozitjes tes 930
De Consumentenbond raadt het gebruik van twee autostoeltjes voor kleine kinderen af. De stoeltjes Chicco Oasys i-Size en Babystyle Oyster Carapace Infant doorstonden een frontale botsproef niet.

Fabrikant Chicco laat waarschuwing uitgaan

Bij het stoeltje van Chicco schiet het kruisbandje los waardoor de baby onbeschermd uit het stoeltje vliegt. De oorzaak is het gespje waarmee het bandje geborgd is: waar dat gewoonlijk van metaal is, is dat hier van kunststof en niet sterk genoeg. Chicco wordt in Nederland verkocht, maar deze nieuwe i-Size versie zien de experts alleen in een enkele (web)winkel. Fabrikant Chicco reageerde onmiddellijk: er gaat een waarschuwing uit, de productie wordt aangepast en bezitters van zo’n stoeltje kunnen bij de klantenservice een vervangend gespje krijgen.

Bevestiging bezwijkt, kind gelanceerd

De Babystyle Oyster is voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk te koop en vanuit Nederland alleen met een omweg te bestellen. Toch waarschuwt de Consumentenbond ook voor dit zitje. In de botsproef bezweek de bevestiging van het autostoeltje op het onderstel, waarna het stoeltje met kind en al gelanceerd werd.  
Beide stoeltjes zijn wel goedgekeurd volgens de nieuwe i-Size norm. De botsproef van de Consumentenbond is zwaarder dan die norm voorschrijft. De test van deze en andere nieuwe autostoeltjes is nog bezig. De volledige resultaten worden eind mei gepubliceerd. Bron + foto: Consumentenbond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!