Kassa

Consumentenbond: Consument loopt geld mis door gebrekkige info fiscus

  •  
09-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
156 keer bekeken
  •  
toeslag verklaring zoekmachine 1127
Mogelijk lopen consumenten honderden tot soms duizenden euro's per jaar mis aan kindgebonden budget en huurtoeslag. Dat zegt de Consumentenbond. Vorig jaar kregen mensen veel meer recht op deze toeslagen, maar volgens de bond schiet de informatie hierover vanuit de Belastingdienst tekort.
Het maximale inkomen om kindgebonden budget te mogen ontvangen steeg begin 2020 met zo'n 17.000 euro voor samenwonende ouders. Ruim 300.000 extra ouderparen kregen recht op gemiddeld 610 euro in 2020. Volgens de Consumentenbond kregen toch veel van die ouders de toeslag niet.

Zelf aanvragen

Ouders die kinderopvangtoeslag ontvangen, krijgen ook automatisch kindgebonden budget. Ouders moeten zelf achter die toeslag aan, zegt de Consumentenbond. "Maar als je niet weet dat er iets aan te vragen is, dan mis je dus de boot".

Huurtoeslag

Met de huurtoeslag is iets soortgelijks aan de hand, aldus de bond. Sinds 1 januari 2020 houdt het recht op deze toeslag niet in één keer op bij een bepaald inkomen, maar wordt het langzaam afgebouwd. Veel meer mensen hebben daardoor nu recht op huurtoeslag. Daar zijn veel mensen niet van op de hoogte en ze kunnen tot ruim 2000 euro toeslag per jaar mislopen.
De Consumentenbond benadrukt dat consumenten de toeslagen met terugwerkende kracht kunnen aanvragen.
Bron: Consumentenbond/ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!