Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumentenbond: Chocoladekruidnoot van Aldi beste koop

25-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
chocolade1_01.jpg
De kruidnoten omhuld in chocolade van Aldi, Jumbo en Hema scoren het hoogst in de test van de Consumentenbond. Die van de Aldi is het goedkoopst en is daarom de 'Beste koop'.
15 soorten
In totaal werden 15 soorten gemengde (wit, melk, puur) chocoladekruidnotengetest. Deze drie winnaars kregen alle drie een 7,4 als eindcijfer. Bij Aldi koop je voor 1,60 euro 450 gram chocoladekruidnoten.
Test
Waar naar gekeken werd tijdens de test is smaak (50%), duurzaamheid (15%), vet-en suikergehalte (2x10%), zoutgehalte (5%), etiket (5%) en de hoeveelheid acrylamide (5%). Laatstgenoemde is volgens KWF Kankerbestrijding kankerverwekkend bij grote hoeveelheden.
Slechts twee verschillende fabrieken
De smaak van veel chocoladenoten kwamen overeen. Dit kan goed kloppen omdat bleek dat ze in slechts twee fabrieken worden gemaakt. Daardoor smaken die van verschillende winkels gewoon hetzelfde.
Puur
Wat verder ontdekt werd is dat melkchocoladekruidnoten het meest voorkomen inde mix. Puur is vaak in de minderheid. Verkopers geven aan dat dit met de hogere kosten van pure chocola te maken heeft.
Lees hier de test van de Consumentenbond.
NU.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!