Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumenten zijn minder raak verrast door medische kosten

05-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgverzekering-zorgkosten_75.jpg
Het lijkt erop dat consumenten steeds beter bekend raken met het zorgstelsel en zich beter weten te verzekeren. Daardoor worden ze minder vaak verrast door onverwachte zorgkosten, meldt vergelijkingssite Pricewise.
Dit jaar kreeg ruim een op de vijf Nederlanders (ruim 20 procent) te maken met zorgkosten die niet werden vergoed terwijl ze daar wel op hadden gerekend, aldus Pricewise op basis van onderzoek onder 2000 respondenten. Vorig jaar overkwam dat nog een op de drie (33 procent).

Betaling

Mensen lieten zich het meest verrassen door onverwachte kosten voor medicijnen (58 procent), gevolgd door medische hulpmiddelen, tandheelkunde, ziekenhuiszorg en fysiotherapie.
Van de groep mensen met onverwachte zorgkosten zegt bijna een kwart dat ze het moeilijk vinden om deze te betalen. Meestal waren de onvoorziene kosten niet meer dan 250 euro; een kleine groep (8 procent) was meer dan 750 euro kwijt. Vooral jongeren onder de 34 jaar liepen tegen onverwachte zorguitgaven aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!