Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Consumenten voelen niets voor zelfrijdende auto

7 mei 2020
  •  
leestijd 1 minuten
Zelfrijdende auto
Negen op de tien Nederlanders voelen niets voor een zelfrijdende auto. Dat meldt Multiscope op basis van de Smart Car Monitor, een grootschalig onderzoek onder ruim 6000 Nederlanders.
Het gebrek aan vertrouwen en de wens om de controle te houden zijn de belangrijkste redenen dat Nederlanders liever niet in een zelfrijdende auto stappen. Het merendeel van de Nederlanders voelt zich alleen op zijn gemak in een auto zonder assistentie, of met beperkte assistentie zoals cruisecontrol.

Doelgroep

De groep die zich wel op zijn gemak voelt bij een volledig zelfrijdende auto (een op de tien Nederlanders) bestaat voornamelijk uit mannen tussen de 18 en 49 jaar.
Ook wordt de 'self-driving mode' voor veel Nederlanders nog gezien als een ver-van-mijn-bedshow. Zo denken drie op de vijf Nederlanders dat zelfrijdende auto's nooit de norm zullen worden. Een derde denkt dat de zelfrijdende auto binnen 15 jaar al gemeengoed is. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar