Kassa

Consumenten minder positief

  •  
21-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
winkelen-930x520
De stemming onder consumenten is in november voor de vierde maand op rij minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het oordeel over het economisch klimaat is minder positief, aldus het statistiekbureau. Ook daalt de koopbereidheid.
Het consumentenvertrouwen daalt 2 punten en komt uit op 13. Daarmee ligt het vertrouwen overigens nog wel ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (min 3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit op 36. Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 op min 41.
Het CBS maakte ook bekend dat consumenten in september 2,2 procent meer hebben besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. De groei was iets kleiner dan in augustus. In september werd vooral meer uitgegeven aan voedings- en genotmiddelen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Netflixfan
Netflixfan21 nov. 2018 - 15:52

Hoe beter mensen het hebben, hoe harder ze gaan klagen.

januitgroningen
januitgroningen21 nov. 2018 - 15:22

"Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit op 36" Dat was dus voor de invoering van de EMU/Euro. Het moet even gezegd worden. 

tenormin
tenormin21 nov. 2018 - 12:59

Heb al nooit begrepen dat Consumenten positief waren. Ja, je las wel juichende berichten maar dat ligt dan ver bezijden de waarheid. Vooral de middeninkomens (de de AOW-ers) zijn de klos. Laat staan in Januari a.s. Ik blijf het zeer onfatsoenlijk vinden dat er op eetwaren 9% BTW komt. En dan maar blijven zeuren dat de gemiddelde Nederlander zwaarder en zwaarder wordt. Tja, goedkope, vettere voeding blijft voordeliger.

m.swinkels
m.swinkels21 nov. 2018 - 12:41

Dit consumenten vertrouwen zal nog wel verder dalen als de gepresenteerde koopkracht plaatjes negatief uitvallen. Zoals de BTW verhoging en de Zorgkosten (premie)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!