Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumenten minder in de winkelstraat, maar toch meer uitgegeven

03-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
1127kledingwinkel

Hoewel Nederlandse consumenten nog niet massaal zijn teruggekeerd naar de winkelstraten sinds eind september, wordt er toch meer uitgegeven in niet-essentiële winkels dan voor de coronapandemie. Dit blijkt uit onderzoek van ABN-AMRO.

De bank onderzocht zowel de drukte in winkelgebieden als de uitgaven in fysieke winkels die vallen onder de categorie niet-essentieel. Dat gebeurd tussen 25 september en 6 november van dit jaar. 

Locatiedata onthult

Uit locatiedata blijkt dat er nog altijd 20 procent minder drukte is in de drukke winkelgebieden in de Randstad, in vergelijking met de weken voordat corona voor het eerst is vastgesteld in Nederland. Desondanks werd er meer gepind dan in een gemiddelde week in 2019. 

Mogelijke verklaringen

Volgens de bank is verklaring dat mensen minder rondlopen in de winkelcentra, maar in plaats daarvan grotere aankopen deden of in één keer alle inkopen doen. De gegevens zijn verzameld voorafgaand aan de huidige lockdown-maatregelen. Welk effect die hebben op de huidige cijfers is momenteel niet bekend. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!