Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumenten meer geld kwijt aan boodschappen

13-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
668 keer bekeken
  •  
supermarkt schap 1127

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn boodschappen fors duurder geworden. Dit meldt het Algemeen Dagblad (AD) naar aanleiding van een inventarisatie van marktonderzoeker GFK. 

Volgens het onderzoek zijn vooral de prijzen van bier, conserven, frisdrank en verzorgingsproducten in prijs gestegen. Daarbij lijkt bier de uitschieter te zijn. Prijzen zullen verder stijgen

Prijzen zullen verder stijgen

Landbouweconoom Koos Gardebroek van de Universiteit Wageningen verwacht dat de prijzen verder zullen stijgen in de komende maanden. Gardebroek verwacht dat een gemiddeld huishouden honderden euro’s extra kwijt is aan boodschappen. 

Volgens de landbouweconoom is de prijsstijging te verklaren door onder andere de grote vraag naar landbouwproducten. Daarbij is het aanbod vrijwel gelijk gebleven, maar de vraag naar die producten is enorm gestegen. 

Een andere verklaring voor de stijgende prijzen van boodschappen, is dat het vervoer van de producten duurder is geworden vanwege de hoge brandstofprijzen, vertelt Gardebroek. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!