Kassa

Consumenten meer geld kwijt aan boodschappen

13-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
653 keer bekeken
  •  
supermarkt schap 1127

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn boodschappen fors duurder geworden. Dit meldt het Algemeen Dagblad (AD) naar aanleiding van een inventarisatie van marktonderzoeker GFK. 

Volgens het onderzoek zijn vooral de prijzen van bier, conserven, frisdrank en verzorgingsproducten in prijs gestegen. Daarbij lijkt bier de uitschieter te zijn. Prijzen zullen verder stijgen

Prijzen zullen verder stijgen

Landbouweconoom Koos Gardebroek van de Universiteit Wageningen verwacht dat de prijzen verder zullen stijgen in de komende maanden. Gardebroek verwacht dat een gemiddeld huishouden honderden euro’s extra kwijt is aan boodschappen. 

Volgens de landbouweconoom is de prijsstijging te verklaren door onder andere de grote vraag naar landbouwproducten. Daarbij is het aanbod vrijwel gelijk gebleven, maar de vraag naar die producten is enorm gestegen. 

Een andere verklaring voor de stijgende prijzen van boodschappen, is dat het vervoer van de producten duurder is geworden vanwege de hoge brandstofprijzen, vertelt Gardebroek. ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

borg queen
borg queen13 okt. 2021 - 10:56

Prijzen stijgen, inkomens niet of dalen zelfs (zoals bij mij). Hoe wil men dat compenseren?

1 Reactie
JannieBoe
JannieBoe14 okt. 2021 - 8:19

Dat klopt niet. Er zijn vele cao's en andere afspraken afgesloten die wel degelijk een loonstijging inhouden. Zie hier https://cao-kijker.awvn.nl/ of bij de FNV https://www.fnv.nl/cao-sector Pensioenen worden al jaren niet geïndexeerd, dat is waar.

rinuszwam
rinuszwam13 okt. 2021 - 10:43

Een fatsoenlijke Compensatie kent het al ruim 10 jarig bestaande Kabinet NIET !! o.a. Gepensioneerden hebben al vanaf 2008 GEEN prijs Indexatie op het toch schralende Pensioenuitkering NIET gekregen !!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!