Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumenten kopen meer duurzame goederen

25-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groen-label_groot_02.jpg
Huishoudens hebben in januari 0,7 procent meer uitgegeven aan goederen en diensten dan in dezelfde maand een jaar eerder. Consumenten kochten vooral meer duurzame goederen (plus 6,3 procent) zoals kleding, elektronica en auto's. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
De consumptie van voedings- en genotmiddelen lag op hetzelfde niveau als een jaar eerder. Aan diensten werd 0,8 procent meer besteed. Ondanks de sterke toename van de bestedingen aan duurzame goederen was de consumptiegroei in januari toch vrij bescheiden. Dit komt vooral door een daling van het gasverbruik. Dit remde de consumptiegroei met ongeveer 1 procentpunt. De bestedingen door huishoudens zijn al bijna een jaar onafgebroken hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder, maar de groei is gematigd. De omstandigheden voor de consumptie zijn volgens het CBS na een geleidelijke verbetering in 2010 in de laatste maanden weinig veranderd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!