Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumenten geven iets meer uit

18-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koopkracht_24.jpg
De bestedingen van consumenten zijn in oktober met 0,2 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.
Uitgaven duurzame goederen
De toename volgt op een lichte daling van de bestedingen in september. Vooral de uitgaven aan duurzame goederen, zoals huishoudelijke apparaten, transportmiddelen en meubels, namen in oktober toe. Met name fietsen en motoren waren daarbij in trek. Aan voedings- en genotmiddelen werd evenveel uitgegeven als een jaar eerder.
Overige goederen
De bestedingen aan overige goederen, waaronder gas, benzine en diesel, namen met ruim 4 procent af. Consumenten gaven verder bijna 1 procent meer uit aan diensten. Die zijn samen goed voor meer dan de helft van de binnenlandse consumptieve bestedingen.
Een fractie verbeterd
Het consumentenvertrouwen is deze maand een fractie verbeterd ten opzichte van november, maakte het CBS verder bekend. De index waarmee het vertrouwen wordt gemeten ging daarbij van min 8 naar min 7. Dat betekent dat pessimisten nog altijd de bovenhand hebben. Het vertrouwen overstijgt wel het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!