Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumenten gaan minder shoppen in gebieden met mondkapjesplicht

21-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
coronavirus mondkapje 1127

Meer dan twee derde van de consumenten denkt minder vaak te gaan shoppen in winkelgebieden met een mondkapjesplicht, blijkt uit navraag onder 5000 mensen door onderzoeksbureau Q&A. Sinds 5 augustus geldt op enkele drukke plekken in Amsterdam en Rotterdam een mondkapjesplicht om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Volgens Q&A zorgt het verplicht dragen van mondkapjes in winkelstraten ervoor dat meer dan de helft van de consumenten alleen nog maar komt voor noodzakelijke aankopen. Verder gaf 16 procent van de ondervraagden aan die gebieden helemaal niet meer te bezoeken. Dat betekent dat bij elkaar 70 procent van de consumenten minder vaak winkelstraten verwacht te bezoeken waar een mondkapjesplicht geldt.

Brancheorganisatie INretail luidde donderdag de noodklok. Winkeliers in betreffende straten zeggen te maken te hebben met omzetdalingen tot wel 40 procent sinds de maatregel is ingevoerd. Volgens de belangenbehartiger staat dat haaks op de ontwikkelingen in andere steden en gebieden, die langzaam uit het coronadal lijken te klimmen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!