Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consument wisselt vaker van energieaanbieder

11-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
energiemeter_08.jpg
Consumenten wisselen steeds vaker van energieleverancier. Uit cijfers van Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat een op de zeven huishoudens afgelopen jaar is overgestapt. Niet eerder stapten zoveel Nederlanders over naar een andere energieaanbieder.
'Overstappen loont'
De prijs is daarbij de belangrijkste drijfveer. Volgens de ACM kunnen consumenten die nog nooit zijn overgestapt en nu kiezen voor de goedkoopste aanbieder ruim 400 euro per jaar besparen. ,,Overstappen loont", aldus bestuurder Anita Vegter van de toezichthouder. ,,Consumenten die overstappen stimuleren bedrijven om te innoveren en te zorgen voor een betere service en concurrerende prijzen. Dat is in het voordeel van de consument."
Goede informatievoorziening
De ACM heeft naar eigen zeggen de afgelopen tijd veel aandacht besteed aan een goede informatievoorziening op bijvoorbeeld de websites van de leveranciers. Daardoor kunnen volgens de autoriteit consumenten aanbiedingen goed vergelijken en beslissen om al dan niet over te stappen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!