Kassa

Consument wil meer betalen voor duurzaam, Nederlands product

12-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
113 keer bekeken
  •  
zuivelproducten melk yoghurt kwark 1127

De helft van de Nederlanders is bereid om een hogere prijs te betalen voor hoogwaardige agrarische producten van eigen bodem, zoals vlees en zuivel. Dat blijkt uit onderzoek van LTO Nederland onder ruim duizend mensen.

Een op de drie Nederlanders koopt graag duurzame producten, komt naar voren in het onderzoek. Ruim de helft zou graag zien dat kiloknallers uit de schappen verdwijnen. Verder zitten de meester Nederlanders ook niet te wachten op oneerlijke concurrentie. De import uit landen met lagere standaarden op het gebied van milieu, mensenrechten of dierenwelzijn zou volgens die groep moeten worden gestopt.

Nederlandse boeren onder druk

Ondanks de goede intenties vanuit de maatschappij, staan Nederlandse boeren onder druk, laat de voorzitter van LTO Nederland, Sjaak van der Tak, weten. "Er is druk vanuit de markt, regelgeving, en steeds veranderende - soms tegenstrijdige - eisen van burger en consument." Hij benadrukt dat bij gezonde producten ook een duurzame prijs hoort. De kwestie is wat hem betreft actueler dan ooit. ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

miennaamishaaz
miennaamishaaz15 aug. 2021 - 13:50

Ironisch genoeg zijn die "duurzame" producten helemaal niet duurzaam. dit is allemaal een marketing truk vanuit bedrijven zoals Unilever. Gewoon de Kiloknallers terug brengen zoals de plofkip.

1 Reactie
JannieBoe
JannieBoe15 aug. 2021 - 16:14

U kunt dat wel roepen maar daar blijft het dan ook bij. Lees bovenstaand artikel nog eens en kijk bijvoorbeeld ook eens op https://www.cbl.nl/consument-vult-winkelwagen-steeds-meer-met-duurzame-producten/ Uw wens voor de terugkeer van plofkip gaat helaas voor u niet in vervulling. De meerderheid van de consumenten maakt zich namelijk wél druk over dierenwelzijn.

gerardvantol
gerardvantol13 aug. 2021 - 16:52

We willen wel wat meer betalen, helaas zit er een dievenbende in Den Haag, die dit door gelegaliseerde diefstal of te wel belasting onmogelijk maakt. Dus zijn we wel aangewezen op goedkope produkten.

1 Reactie
JannieBoe
JannieBoe14 aug. 2021 - 10:59

Ja wat een boeven zijn het hè?! En dan hebben ze ook nog het lef om dat geld te besteden aan volstrekt nutteloze zaken als wegen en dijken, aan gezondheidszorg, aan veiligheid, politie op straat, sociale voorzieningen of onderwijs.... ;) En dat meer betalen voor hoogwaardige agrarische producten van eigen bodem zit 'm in de eigen keuzes en motivatie, in jezelf. Beetje makkelijk om de overheid overal maar de schuld van te geven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!