Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consument wil meer betalen voor duurzaam, Nederlands product

12-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
209 keer bekeken
  •  
zuivelproducten melk yoghurt kwark 1127

De helft van de Nederlanders is bereid om een hogere prijs te betalen voor hoogwaardige agrarische producten van eigen bodem, zoals vlees en zuivel. Dat blijkt uit onderzoek van LTO Nederland onder ruim duizend mensen.

Een op de drie Nederlanders koopt graag duurzame producten, komt naar voren in het onderzoek. Ruim de helft zou graag zien dat kiloknallers uit de schappen verdwijnen. Verder zitten de meester Nederlanders ook niet te wachten op oneerlijke concurrentie. De import uit landen met lagere standaarden op het gebied van milieu, mensenrechten of dierenwelzijn zou volgens die groep moeten worden gestopt.

Nederlandse boeren onder druk

Ondanks de goede intenties vanuit de maatschappij, staan Nederlandse boeren onder druk, laat de voorzitter van LTO Nederland, Sjaak van der Tak, weten. "Er is druk vanuit de markt, regelgeving, en steeds veranderende - soms tegenstrijdige - eisen van burger en consument." Hij benadrukt dat bij gezonde producten ook een duurzame prijs hoort. De kwestie is wat hem betreft actueler dan ooit. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!