Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consument somberder over economie

20-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld-groot_46.jpg
De stemming onder consumenten is in december weer verslechterd vanwege een sterke daling van het vertrouwen in het algemeen economisch klimaat. In december kwam de indicator van het consumentenvertrouwen uit op -14. Dat is 7 punten lager dan in november. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
De verbeteringen in oktober en november zijn daarmee weer tenietgedaan. Consumenten waren in december veel somberder over het economisch klimaat. Dit onderdeel van het consumentenvertrouwen daalde met 12 punten en kwam uit op -18.
Daarbij verslechterde het oordeel over de economische situatie in de afgelopen twaalf maanden iets meer dan het oordeel over de economische situatie in de komende twaalf maanden.
De koopbereidheid van consumenten was in december ook minder groot dan in november. Deze indicator daalde met 4 punten en kwam uit op -12. Consumenten waren negatiever over hun eigen financiële situatie. Zij vonden de tijd iets minder gunstig voor het doen van grote aankopen.
Volgens het CBS zijn de verwachtingen over de ontwikkeling van de werkloosheid in de komende twaalf maanden ook verslechterd. 20 procent van de consumenten rekende in december op een daling van de werkloosheid, tegen 25 procent in november.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!