Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consument onveranderd positief

22-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
winkelen-930x520
De stemming onder consumenten is in januari nauwelijks veranderd. Het consumentenvertrouwen komt uit op 24, tegen 25 in december. Het oordeel over het economisch klimaat verandert niet, terwijl de koopbereidheid volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een fractie daalt.

Boven gemiddeld van afgelopen twintig jaar

Met 24 ligt het consumentenvertrouwen in januari ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (min 3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit op 36. Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 op min 41. Het consumentenvertrouwen schommelt al bijna een jaar lang tussen 23 en 26.
Het CBS maakte ook bekend dat huishoudens in november 2,6 procent meer hebben besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. De groei is ook hoger dan een maand eerder. Er werd vooral meer uitgegeven aan zaken als woninginrichting, kleding en schoenen.
Volgens de zogenoemde consumptieradar van het statistiekbureau zijn de omstandigheden voor de consumptie in januari minder gunstig dan in november. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!